Werken in Portugal
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Eentje waarbij je elke dag kunt surfen in de Atlantische Oceaan, heerlijke versgebakken pastéis de nata kunt eten, en omringd wordt door prachtige natuur en levendige steden? Overweeg dan om te gaan wonen en werken in Portugal. Op deze pagina ontdek je hoe je dat voor elkaar krijgt.
Werken in Portugal: Lissabon, Porto & de Algarve
Er zijn in heel Portugal banen te vinden, maar de populairste steden voor Nederlanders (en andere expats) die gaan werken in Portugal, zijn voornamelijk Lissabon, Porto, en de Algarve. Deze bestemmingen hebben elk een eigen karakter en unieke voordelen.
Lissabon: een veelzijdige stad voor levensgenieters en carrièretijgers
Lissabon is de bruisende hoofdstad en de grootste stad van Portugal. In en rond Lissabon wonen bijna 3 miljoen mensen. Toch voelt deze heuvelachtige stad, met de iconische trams die door haar smalle straatjes rijden, niet massaal aan. In plaats daarvan, is de stad erg charmant en ontspannen. Lissabon heeft tevens een dynamische, moderne kant, vol interessante tech-bedrijven en start-ups. Die veelzijdigheid maakt het makkelijk om hier een balans te vinden tussen werk en vrije tijd die net zo heerlijk is als de plaatselijke pastéis de nata of een vinho verde. 😋 In Lissabon kun je elke dag genieten van het uitzicht over de Atlantische Oceaan, en je werkdagen afsluiten met een wandeling (of etentje) in de hippe en historische wijk Alfama.
- Temperatuur: in augustus overdag gemiddeld 23 °C, in januari 12 °C.
- Aantal inwoners: ongeveer 570.000
- Toeristisch: ⭐⭐⭐⭐
Porto: historische stad voor romantici en creatievelingen
Porto is de tweede stad van Portugal, en ligt zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de rivier de Douro. Vergeleken met Lissabon, is Porto een stuk kleiner, vlakker, en ouder. De bootjes en bruggetjes bij de Douro, en de vele historische gebouwen (UNESCO Werelderfgoed 🤩) in het centrum van de stad, geven Porto een romantische vibe. Maar ook bij schrijvers, kunstenaars, en andere creatievelingen is Porto erg in trek. Inspiratie in overvloed! De bedrijven in Porto weten dat romantiek en creatieve speelsheid niet hoeven te botsen met hard werken en professionele groei. Wil jij ontdekken hoe? Ervaar het zelf in Porto!
- Temperatuur: in augustus overdag gemiddeld 20 °C, in januari 11 °C.
- Aantal inwoners: ongeveer 230.000
- Toeristisch: ⭐⭐⭐
De Algarve: geliefd bij zonaanbidders en natuurliefhebbers
Deze streek in het uiterste zuiden van Portugal staat bekend om het heerlijke klimaat, de prachtige natuur, dramatische kliffen, en de warme, gezellige sfeer. Die combinatie maakt de Algarve tot een geliefde vakantiebestemming. Met name in het hoogseizoen is hier volop werk te vinden in de plaatselijke horeca en de toeristische sector. En omdat al die toeristen natuurlijk een dak boven hun hoofd willen, en van lokale delicatessen willen genieten, kunnen de bouw, landbouw, en visserij hier ook altijd wel een paar extra handen gebruiken.
- Temperatuur: in augustus overdag gemiddeld 28 °C, in januari 16 °C.
- Aantal inwoners: ongeveer 470.000, verdeeld over heel de regio
- Toeristisch: ⭐⭐⭐⭐
Werken in Portugal als Nederlander
Nederlanders hebben geen werkvergunning nodig om in Portugal te mogen werken. Het land maakt namelijk deel uit van de EU, en dat betekent dat je (als je de Nederlandse nationaliteit hebt) gewoon mag wonen en werken in Portugal.
De Portugezen staan bekend als warme en gastvrije mensen. Nederlanders die werken in Portugal voelen zich dus meestal binnen de kortste keren welkom en thuis in dit zonnige land. 🌻 Bovendien zul je, als je in Lissabon, Porto, of de Algarve gaat werken, veel internationale expats tegenkomen, die net als jij op zoek zijn naar nieuwe sociale contacten.
Je hoeft geen Portugees te spreken om werk te kunnen vinden in Portugal. Vooral in de grote steden en toeristische gebieden zijn er genoeg banen voor mensen die Engels (en Nederlands) spreken. Toch raden we je aan om, als je gaat wonen en werken in Portugal, de basics van het Portugees onder de knie te krijgen. Op die manier wordt het dagelijkse leven in Portugal nét even wat makkelijker en gezelliger!
Als Nederlander betekent werken in Portugal vaak dat je meer sociale activiteiten onderneemt met je collega’s dan je misschien gewend bent. In Portugal hechten de mensen namelijk meer waarde aan de omgang met hun collega’s. Dat houdt bijvoorbeeld in dat de lunchpauzes wat langer zijn, en dat er een gezellige sfeer op de werkvloer hangt.
Een baan vinden in Portugal
Of je nu wilt werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf, in de Portugese horeca, of voor een ander soort organisatie: er is voor ieder wat wils. Hier geven we je tips die je helpen bij het vinden van werk in Portugal.
Hoe vind ik werk in Portugal?
Er zijn allerlei manieren om een baan te vinden in Portugal.
- Schakel je netwerk in. Bezoek evenementen, workshops, en meetups in jouw vakgebied. Je kan je ook aanmelden bij Facebookgroepen voor werkzoekenden en expats in Portugal. Ook al ken je niemand (of denk je niemand te kennen) die in Portugal werkt, het inschakelen van je netwerk kan een groot verschil maken. “Via via” is een uitstekende manier om aan tips en voorkennis te komen. Daarbij is het ook zeker mogelijk om te werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf. Onderschat je Nederlandse netwerk dus niet!
- Gebruik vacaturesites. Dit zijn websites waar vacatures in Portugal op te vinden zijn. Denk daarbij aan LinkedIn, InfoJobs, en Indeed. Hier vind je banen in allerlei plaatsen, bij allerlei organisaties, en in allerlei sectoren. Maak alvast een profiel aan, als je dat nog niet gedaan hebt, en voeg je cv toe. Dan kun je reageren op interessante vacatures.
- Meld je aan bij een uitzendbureau of wervingsbureau. Een wervingsbureau zoals de onze kan je zoektocht een stuk eenvoudiger maken. Registreren is heel makkelijk [link], en vervolgens helpen we jou bij het vinden van een passende baan in Portugal, bijvoorbeeld als digital marketeer, sales agent, of klantenservice medewerker.
- Word een digital nomad, een freelancer, of ga remote werken. Struin online platforms af zoals Upwork, Fiverr, en Remote.co, op zoek naar klussen die je overal ter wereld kunt uitvoeren, dus ook vanuit Portugal.
Ben je al in Portugal? Dan kun je naast de bovenstaande mogelijkheden ook gebruikmaken van…
- Lokale kranten en banenmarkten. Misschien vind je jouw droombaan in een Portugese krant, of op een banenmarkt in jouw regio. Een bijkomend voordeel van een banenmarkt is dat je meteen kunt kennismaken met mensen die voor de organisatie werken waar jij interesse in hebt.
- Lokale bedrijven en multinationals. In sommige sectoren (zoals de horeca) is het niet ongebruikelijk om ergens binnen te wandelen en te vragen of ze werk voor je hebben. Grote multinationals met vestigingen in Portugal hebben regelmatig werk voor mensen die Engels spreken.
- Ondersteuning voor expats. In Portugal kun je ook organisaties en diensten vinden die speciaal zijn opgericht om expats te ondersteunen.
Wat is belangrijk bij het solliciteren naar een baan in Portugal?
Zorg er in de eerste plaats voor dat je jouw cv goed afstemt op de vacature. Je cv moet helder en beknopt zijn, dus vermeld alleen de werkervaring, opleidingen, en vaardigheden die relevant zijn voor de baan die je wilt hebben. Vergeet niet om je contactgegevens in je cv te zetten, net als je talenkennis.
Je motivatiebrief is minstens even belangrijk. Schrijf een brief, niet langer dan één A4’tje, waarin je duidelijk laat zien (A) waarom jij geïnteresseerd bent in de functie én in het bedrijf, en (B) waarom jij de aangewezen persoon bent om deze vacature in te vullen. Hoe concreter je bent, hoe beter.
Probeer je tijdens het schrijven te verplaatsen in de belangen van je toekomstige werkgever. De meeste werkgevers willen vooral weten wat je kunt bijdragen, en hoe je het team vooruit wilt helpen.
Klaar met schrijven? Lees alles dan nog even een paar keer goed door (of nog beter: laat het lezen door iemand anders) en let op spelfouten, grammaticale fouten, en onprofessioneel taalgebruik.
Zo wordt de kans een stuk groter dat je op sollicitatiegesprek mag komen!
Hoe bereid ik mezelf goed voor op een sollicitatiegesprek?
Op sollicitatiegesprek mogen komen is geweldig, want het brengt je weer een stap dichter bij je droom van werken in Portugal. Maar die droom wordt pas werkelijkheid als je het gesprek ook goed doorkomt. Hoe maak je die kans zo groot mogelijk?
Om te beginnen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk leert over de organisatie (en het team) waar je bij gesolliciteerd hebt. 🔍 Wat is hun missie? Waar zijn zij op dit moment mee bezig, en waar werken ze naartoe? Hoe meer onderzoek je van tevoren doet, hoe beter je kunt laten merken dat je geïnteresseerd bent in de functie, en dat je leergierig bent.
Zorg ervoor dat je de functie waarnaar je solliciteert goed in je hoofd hebt zitten. Inclusief de vereisten, verwachtingen, en verantwoordelijkheden. Bedenk, vóórdat je op gesprek gaat, alvast waar en hoe die op jouw carrière en persoonlijkheid aansluiten, en welke voorbeelden je daarbij kunt geven.
In de voorbereidende fase is het ook slim om alvast de vragen op een rijtje te zetten die ze je kunnen stellen, en daar goede antwoorden bij te bedenken. Geef ook hier weer concrete voorbeelden van eerdere successen, problemen die je hebt opgelost, of samenwerkingen die je bent aangegaan.
Oefen je antwoorden hardop. Zo zorg je ervoor dat je zelfverzekerd en helder klinkt tijdens het gesprek.
Op de dag van het sollicitatiegesprek is het ontzettend belangrijk dat je er op tijd bent, dat je een gepaste outfit draagt, en professionaliteit uitstraalt. Ook kan het handig zijn om een extra kopie van je cv en motivatiebrief mee te nemen.
En is het gesprek eenmaal aan de gang? Vergeet dan niet om wat vragen te stellen aan de interviewer. Dit is jouw kans om te ontdekken of deze functie en het bedrijf echt goed bij jou passen, én om aan de interviewer te laten merken dat je oprecht geïnteresseerd bent.
Salaris in Portugal
Voordat je gaat werken in Portugal, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten én wat je nodig hebt qua salaris. 💰
Het gemiddelde Portugese salaris is minder hoog dan dat van landen in Noordwest-Europa, maar tegelijkertijd kost het leven in Portugal een stuk minder geld.
Het gemiddelde bruto maandloon in 2024 was €1.602. Het netto loon hangt af van hoeveel belasting je moet betalen en de hoogte van de sociale zekerheidsbijdragen. In bepaalde sectoren, zoals de financiële en de tech-sector, en in stedelijke gebieden zoals die van Lissabon en Porto, liggen de salarissen soms aanzienlijk hoger dan dit landelijke gemiddelde.
Het minimumloon in Portugal wordt landelijk bepaald en elk jaar aangepast. Sinds 1 januari 2025 staat het bruto minimumloon op ongeveer €870 per maand.
Inkomstenbelasting in Portugal
In Portugal geldt: hoe hoger je inkomen, hoe meer belasting je betaalt. De inkomstenbelasting (IRS) kent dus een progressief stelsel. Er zijn negen belastingschijven, met tarieven die oplopen van 13% tot 48%.
De belangrijkste economische sectoren van Portugal
De economie van Portugal draait zeker niet alleen op toerisme. Dus ook als je die sector niet interessant vindt, zijn er genoeg mogelijkheden om in Portugal aan te slag te gaan. We hebben een paar van de belangrijkste economische sectoren van het land voor je op een rijtje gezet.
- Dienstensector (inclusief toerisme): Bijna 70% van de mensen die werken in Portugal, werken in de dienstensector. Een aanzienlijk deel van hen zorgt ervoor dat de miljoenen toeristen die jaarlijks naar Portugal komen, een goede tijd hebben. Bijvoorbeeld door te werken in een hotel of restaurant, of als gids of klantenservicemedewerker.
- Industrie, technologie en start-ups: Portugal is ook erg in trek bij techbedrijven en start-ups. In een paar jaar tijd heeft Lissabon zich ontplooid tot een bruisende tech-hub in Europa. Grote evenementen zoals de Web Summit dragen daar natuurlijk een steentje aan bij.
- Wijnproductie: Bij Portugal denk je misschien aan port, maar dat is lang niet de enige wijn die uit Portugal komt. De productie van wijn levert in meerdere sectoren banen op. Van de landbouw, de industrie (voor het maken van flessen en kurken bijvoorbeeld), tot toerisme, export, en marketing. 🍷
- Textiel en kleding: Portugal exporteert al eeuwenlang textiel en kleding van hoge kwaliteit. De textielindustrie is één van de oudste economische sectoren van het land. De Portugese productie van hoogwaardige, duurzame en ethisch geproduceerde kledingstukken lijkt alleen maar tijdlozer te worden.
- Visserij: Voor een land met een lange kustlijn, is het niet meer dan logisch dat een deel van de economie om visserij draait. De Portugese zeevruchten zijn een lokale delicatesse, én een belangrijk exportproduct. Zowel de Portugese keuken als de economie draaien deels op bacalhau (kabeljauw), sardientjes, en schelpdieren.
Werken in Portugal betekent werken in een land waar tradities en moderne ontwikkelingen op een fraaie manier door elkaar gemixt worden, en waar je een mooie draai aan je eigen carrière kunt geven.
De populairste banen in Portugal voor Nederlanders
Welke banen zijn populair onder Nederlanders die in Portugal werken? De populariteit van sommige banen hangt af van het seizoen en van de regio. Over het algemeen zijn de volgende functies erg gewild onder Nederlanders die willen werken in Portugal:
- Ober, barman/-vrouw
- Gids
- Hotelreceptionist(e)
- Live croupier
- Softwareontwikkelaar
- Salesmedewerker
- Commercieel medewerker
- Klantenservice medewerker
- Leraar Engels als vreemde taal (TEFL)
- Vertaler
Of je nu wilt werken in Portugal voor een Nederlands bedrijf, of voor een lokale onderneming: de kans is groot dat we een interessante vacature voor je hebben. Nieuwsgierig naar de banen in Portugal waar wij momenteel mensen voor zoeken? Registreer je dan hier. [form/link]
Werkomstandigheden in Portugal
Wat kun je zoal verwachten als je gaat werken in Portugal? Wat dacht je van werkuren en vakantiedagen? Hoe gebruikelijk is het om (deels) thuis te werken? En hoe flexibel zijn de werkgevers? We vertellen je er graag meer over.
Een standaard, fulltime werkweek in Portugal bestaat meestal uit 40 uur. Portugezen die fulltime werken beginnen doorgaans om 9 uur, stoppen om 12:30 of 13:00 uur voor een uitgebreide lunchpauze die één of zelfs twee uur duurt, en gaan dan weer verder tot 18:00 of 19:00 uur.
Voltijdse werknemers hebben recht op minstens 22 betaalde vakantiedagen per jaar, buiten de officiële feestdagen om. Dat betekent heel wat betaalde vrije tijd om van het Portugese leven te genieten.
Ook in Portugal heeft remote werken en (gedeeltelijk) thuiswerken sinds de coronapandemie steeds meer aanhangers gekregen. Vooral in de technologie- en dienstensector bieden veel bedrijven flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden aan. Heb jij ook behoefte aan meer zeggenschap over waar en wanneer je werkt? Of iets anders dan de standaard Portugese 9-tot-6 baan? Dan hebben wij een aantal vacatures in Portugal die misschien interessant voor je zijn. Registreer je snel!
Hoe is de werkhouding in Portugal?
Op zoek naar een gezellige en informele sfeer op de werkvloer? In Portugal zijn je collega’s meestal méér dan alleen maar de mensen met wie je werkt.
De lunchpauzes, die makkelijk één of twee uur duren, worden niet alleen gebruikt om samen van een goede maaltijd te genieten, maar vooral om lekker te kletsen, elkaar beter te leren kennen, en zelfs om plannen te maken voor buiten werktijd.
Verwacht daarnaast ook de nodige koffie- en espresso-pauzes, voor wat gezellige bijtank-momentjes tussendoor. ☕
Natuurlijk kunnen de Portugezen ook hard werken en serieus zijn, maar vergeleken met de werkhouding in Nederland, is de werkhouding in Portugal wat meer gericht op de teamgeest.
Werken in de Portugese horeca
Portugal trekt jaarlijks ruim tien miljoen toeristen aan. Als jij van zon, zee, en strand houdt, én een horecatijger bent, of gewoon graag in de toeristische sector werkt, overweeg dan eens om te gaan werken in Portugal! De mogelijkheden zijn eindeloos. Van gasten bedienen in hotels, restaurants, en bars, tot functies die zich meer achter de schermen afspelen, bijvoorbeeld bij reisbureaus en touroperators.
In de toeristische sector en de horeca van Portugal is het trouwens wél handig als je een woordje Portugees spreekt. Natuurlijk zijn er banen waarbij beheersing van de Engelse taal voldoende is, maar bij banen in het horeca is de beheersing van de Portugese taal erg gewild.
Registreer je hier om op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures in Portugal. [link/form]
Emigreren naar Portugal
Wat moet je allemaal regelen als je gaat emigreren naar Portugal? Het klinkt misschien reuze ingewikkeld, maar dat is het niet. Volg gewoon je hart, de tips van ons, en je zult merken dat het weinig moeite kost om naar Portugal te emigreren, en dat het je veel oplevert.
De onderstaande informatie is vrij algemeen. Als je besluit om écht te emigreren, doe je er goed aan om vlak van tevoren uit te zoeken welke vereisten van toepassing zijn op jouw specifieke situatie, en of bepaalde procedures onlangs gewijzigd zijn. Dan vergroot je de kans dat jouw emigratie naar het prachtige Portugal soepel verloopt.
Hoe kom ik aan een visum om te mogen werken in Portugal?
Mensen met de Nederlandse nationaliteit (of de nationaliteit van een ander EU-land) mogen wonen en werken in Portugal zonder dat ze daarvoor een speciaal visum nodig hebben.
Als je langer dan drie maanden in Portugal blijft, heb je wel een verklaring van inschrijving nodig. Zo’n verklaring aanvragen is meestal een makkelijk proces, waarbij je (naast je Nederlandse paspoort of identiteitskaart) alleen een bewijs van inkomen nodig hebt.
Hoe open ik een Portugese bankrekening?
Om een bankrekening te openen in Portugal, heb je – als je een EU-burger bent – meestal alleen een geldig identiteitsbewijs nodig, en een bewijs dat je een Portugees adres hebt (bijvoorbeeld je huurcontract of een energierekening).
De banken in Portugal, van de grote internationale ketens tot de kleine lokale banken, hebben elk een ander aanbod, en soms aanvullende eisen voor het openen van een bankrekening. Neem dus de tijd om verschillende banken met elkaar te vergelijken en te kijken welke bank het beste bij jou past.
Heb je een keuze gemaakt? Maak dan een afspraak voor het openen van een bankrekening. Bij de meeste banken kan dat online geregeld worden, of door persoonlijk bij de bank langs te gaan. Vergeet niet om alle benodigde documenten mee te nemen, en als het je niet helemaal duidelijk is welke documenten dat zijn, vraag dat dan gerust aan een bankmedewerker.
Wat kost het om in Portugal te leven?
Hoeveel je in Portugal nodig hebt om rond te komen (en eventueel nog wat te sparen), hangt sterk af van je persoonlijke situatie, je levensstijl, je wensen, en je locatie in Portugal.
Om je toch een grove schatting te geven: leven in Portugal kost voor één persoon meestal tussen de €1200 en €2000 per maand.
Over het algemeen zul je merken dat het leven in Portugal minder belastend is voor je portemonnee dan leven in Nederland. De dagelijkse boodschappen, een avondje uit, een maaltijd in een restaurant… Het is meestal goedkoper, en de prijs-kwaliteitverhouding is beter dan bij ons. Het zonnige klimaat krijg je er bovendien gratis bij!
Voordelen van werken in Portugal
✅ Het zonnige klimaat, altijd heerlijk warm
✅ Portugal scoort hoog op het gebied van huisvesting, persoonlijke veiligheid, en de balans tussen werken en vrije tijd.
✅ De werkgelegenheid in het land neemt toe: een ruime keuze uit banen!
✅ Uitgebreid lunchen met collega’s (en samen genieten van al het lekkers dat de Portugese keuken te bieden heeft).
✅ Na werktijd neerstrijken op een gezellig terrasje, genieten van het uitzicht over de Atlantische Oceaan, en samenkomen met je nieuwe vrienden onder de Portugese avondzon.
Werken in Portugal: openstaande vacatures
Zie jij het helemaal zitten om te gaan werken in Portugal en je internationale carrière van een zonnige start te voorzien? Registreer je dan nu bij ons. Wij helpen je bij het verwezenlijken van jouw Portugese droom.
[form]
Heb jij eerst nog wat vragen? Kijk dan ook eens op onze wonen in Portugal pagina, lees de veelgestelde vragen hieronder, of neem contact met ons op door te mailen naar info@werkeninhetbuitenland.com of te bellen naar +31 (0)85 808 1134.
Wil je liever een andere locatie? Bekijk dan eens onze pagina’s over werken in Spanje en wonen in Spanje.
Veelgestelde vragen over werken in Portugal
Kan ik zomaar in Portugal gaan werken?
Iedere EU-burger mag in Portugal wonen, werken, en/of studeren, zonder een speciaal visum nodig te hebben. Alleen als je langer dan drie maanden blijft, moet je jouw verblijf registreren.
Voor mensen zonder de Nederlandse nationaliteit (of die van een ander EU-land) gelden andere regels.
Hoe lang mag ik in Portugal werken?
EU-burgers mogen zonder speciale werkvergunning gewoon in Portugal werken, zo lang als ze willen. Als je langer dan drie maanden in Portugal wilt werken, moet je jezelf wel in het land registreren. Dat proces is over het algemeen vrij makkelijk, zeker als je een baan hebt in Portugal.
Ik wil langer dan drie maanden in Portugal blijven. Hoe werkt die registratie?
Als je langer dan drie maanden wilt wonen en werken in Portugal, dan moet je jezelf uitschrijven bij je Nederlandse of Belgische gemeente. Het uitschrijfbewijs heb je namelijk nodig om je in te kunnen schrijven bij de gemeente van je nieuwe Portugese woonplaats. Daarnaast moet je ook een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen, en een bewijs van inkomen. Als alles in orde is, krijg je van de gemeente een verklaring van inschrijving.
Belangrijk: deze verklaring is (maar) vijf jaar geldig. Wil je langer dan vijf jaar in Portugal blijven? Dan moet je op tijd een permanente residentiekaart (Cartão de Residencia) aanvragen bij de SEF. Die kaart is 10 jaar geldig, en kun je daarna verlengen.
Wat heb je nodig om te kunnen werken in Portugal?
Allereerst een paspoort of een identiteitskaart. Zorg ervoor dat je identiteitsbewijs nog lange tijd geldig is. Het aanvragen van een nieuw identiteitsbewijs vanuit Portugal kost vaak veel meer tijd en geld dan wanneer je het van tevoren in Nederland regelt.
Blijf je langer dan drie maanden in Portugal? Dan dien je je in te schrijven bij het gemeentehuis van jouw nieuwe woonplaats in Portugal. Daarvoor heb je een bewijs van uitschrijving uit Nederland nodig, plus een geldig identiteitsbewijs en een Portugese arbeidsovereenkomst.
Als je gaat werken in Portugal, is het handig om een Portugese bankrekening te openen. Dit is niet moeilijk te regelen en je hebt keuze uit allerlei banken (waaronder Banco BPI en Millennium BCP). Om een bankrekening te openen, heb je de volgende documenten nodig:
- Een geldig identiteitsbewijs
- Je Portugese belastingnummer (NIF)
- Je huurcontract of een ander bewijs van je Portugese adres
- Je arbeidsovereenkomst of een ander bewijs van inkomen
Tot slot is het een goed idee om een particuliere zorgverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht voor mensen die belasting afdragen in Portugal, maar we raden dit wel aan. Met een particuliere zorgverzekering ben je namelijk sneller aan de beurt bij bepaalde behandelingen. Bovendien heb je met een particuliere zorgverzekering toegang tot particuliere ziekenhuizen.
Wat is het gemiddelde loon in Portugal?
In Portugal ligt het gemiddelde bruto salaris rond de €1.602 per maand, afhankelijk van de sector en de regio. Het maakt ook verschil of je bij een kleine lokale organisatie werkt, of dat je bijvoorbeeld werkt voor een Nederlands bedrijf.
Is Portugal een duur land om in te wonen?
Over het algemeen niet. Vergeleken met veel andere Europese landen is Portugal redelijk betaalbaar.
Hoeveel uur is een fulltime baan in Portugal?
“Fulltime werken” betekent in Portugal meestal 40 uur per week. Net als in veel andere Europese landen.
Welke banen hebben een goed salaris in Spanje?
De goed betaalde banen en sectoren in Portugal zijn vergelijkbaar met die van andere Europese landen. Mensen die in de juridische, financiële of medische sector, IT, technologie, management, consultancy, of engineering werken, verdienen over het algemeen goed.